Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Є обережний оптимізм щодо 50 млрд євро для України»

  • 30.01.2024, 16:52
  • 450

Петро Порошенко в Брюсселі зустрівся із Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Як повідомив п’ятий президент у соцмережах, головна тема всіх його розмов з європейцями — фінансова допомога Україні на 50 млрд євро, яку треба терміново ухвалити

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

«Дякую Президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн за відверту та серйозну розмову про довгострокову підтримку України та наше європейське майбутнє. Попереду найскладніший рік і для України, і для світу. Мусимо обʼєднати зусилля заради спільної перемоги та міцної обʼєднаної Європи. Після зустрічі з обережним оптимізмом очікую на позитивні результати засідання Європейської Ради 1 лютого щодо пакету багаторічної допомоги на 50 мільярдів євро для України», — написав Порошенко.

«Наголосив на важливості якнайшвидшого початку вступних переговорів та схвалення Механізму підтримки України на 2024−2027 роки розміром 50 млрд євро. Бо членство в ЄС — це те, що українці вибороли на полі бою, а фінансова підтримка допоможе не лише Україні, а й самому ЄС, який сьогодні оберігають наші воїни від російської навали», — переконаний Порошенко.

«Ми обговорили процес реформування Європейського Союзу у контексті майбутнього розширення. Також відзначив важливість збереження єдності серед держав-членів ЄС у питанні підтримки України і необхідність налагодження конструктивних відносин із Будапештом та Братиславою. Запросив Мароша Шевчовича здійснити візит в Україну», — пише п’ятий президент.

Схожі новини