Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Останні досягнення росії на фронті «стратегічно несуттєві», — британська розвідка

  • 27.01.2024, 17:30
  • 427

У британській розвідці нагадали про заяви росії про захоплення села Крохмальне на Харківщині та села Веселе поблизу Бахмута, але констатували, що «вони є стратегічно несуттєвими»

Фото ілюстративне із сайту UAINFO
Фото ілюстративне із сайту UAINFO

«Довоєнне населення Веселого становило 102 людини, а Крохмального — 45. Це — продовження незначного просування рф тим часом, як Україна зосереджується на активній обороні», — йдеться в огляді.

Головною метою російських військ досі є захоплення міста Авдіївка на Донеччині, й вони здійснюють наступ із трьох напрямків, аби оточити населений пункт з півдня, півночі та сходу.

«російські війська зазнали значних втрат в особовому складі та бронетехніці, часто спричинених боєприпасами українських безпілотних літальних апаратів», — додали там.

Британська розвідка вважає, що попри спробу проникнення у тил українських позицій в Авдіївні через тунелі, українські контратаки стримують російські сили від подальшого просування у межах міста.

«Оскільки основний шлях постачання в Авдіївку є недоторканим, а українські сили здійснюють локальні контратаки, місто, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів», — підсумували у відомстві.

Схожі новини