Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Головнокомандувач ЗСУ відреагував на заяву журналіста про загибель операторів БпЛА, яких відправили на штурм з автоматами

  • 25.01.2024, 18:45
  • 3 955

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що двох видатних операторів дронів 74 розвідувального батальйону кинули на штурм з автоматами — і вони загинули в бою

Фото: Валерія Залужного
Фото: Валерія Залужного

Журналіст розповів у Facebook, що спілкувався з одним із загиблих операторів дронів і навіть хотів робити з ним інтерв'ю.

За словами журналіста, ціллю атаки, на яку відправили операторів, було відбити спостережний пункт батальйону, який довелося залишити, тому що ця тимчасова неукріплена позиція була повністю зруйнована артилерією противника.

«Атака абсолютно не відповідала ситуації на тій ділянці фронту, де сили противника переважають. Але командування 74 розвідбату це не врахувало, і замкомбата на позивний Первак відправив дроноводів в атаку з автоматами. Внаслідок заборони бійцям знищити противника та супроводжувати атаку дронами штурмова група атакувала без підтримки, зазнала важких утрат, і завдання не було виконано», — пише Бутусов.

Активіст Сергій Стерненко, реагуючи на допис Бутусова, заявив, що також має підтвердження цієї історії, «яка викриває давно наявну системну проблему у війську».

Бутусов заявив, що військове командування не вживає заходів, щоб посилювати та захищати операторів дронів від некомпетентних командирів.

«Вважаю, що керівництво ЗСУ нарешті має звернути увагу на бездіяльність у цьому питанні та видати наказ про заборону проведення штурмових дій без супроводу дронами, а також залучати операторів дронів для будь-яких інших завдань. Бо інакше для кого взагалі Генштаб пише красиві доктрини», — каже журналіст.

Він закликав головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звернути увагу на цю ситуацію. Так, під дописом Бутусова Залужний залишив реакцію «++» зі своєї особистої верифікованої сторінки.

Схожі новини