Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українка перемогла у конкурсі краси «Міс Японія» (ВІДЕО)

  • 24.01.2024, 18:35
  • 1 845

26-річна Кароліна Шиїно із Тернополя здобула перемогу у конкурсі у Японії

Фото MISS NIPPON ASSOCIATION
Фото MISS NIPPON ASSOCIATION

Дівчина народилася у Тернополі у родині українців у 1998 році. Сім`я переїхала до Японії після того, як мати Кароліни вдруге вийшла заміж.

Тепер українка представлятиме Японію на майбутньому конкурсі «Міс Всесвіт».

Кароліна не має японського походження, тому її перемогу сприйняли не однозначно. У соціальних мережах обговорювали, що її перемога надсилає «хибні меседжі» японцям, коли найгарнішою японкою визнають жінку з європейською зовнішністю.

Кароліна Шиїно також є найстаршою переможницею в історії конкурсу.

Однак організатор конкурсу гран-прі «Міс Японія» вважає, що ця перемога «дала можливість переосмислити, що таке японська краса».

«Японська краса існує не в зовнішньому вигляді, не в крові, але вона глибоко в нашому серці», — йдеться у повідомленні організаторів конкурсу.

Кароліна Шиїно отримала японське громадянство у 2022 році. За її словами, виграти «Міс Японія» було її мрією, і вона вдячна за визнання на цьому конкурсі, адже раніше вона стикалася з дискримінацією через свою зовнішність.

У своїй промові після отримання корони Кароліна заявила: «Це було як сон. У той момент, коли назвали моє ім'я, я не могла перестати плакати».

Кароліна Шиїно стала 56-ю переможницею гран-прі «Міс Японія» — найстарішого конкурсу краси в країні.

У 2015 році щодо конкурсу вже виникав скандал. Тоді перемогла Аріана Міямото, яка була першою в історії переможницею змішаної раси. Її мати була японкою, а батько — афроамериканцем.

Схожі новини