Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У чвертьфінал Australian Open уперше в історії увійшли двоє українських тенісисток

  • 22.01.2024, 10:45
  • 478

У чвертьфінал Australian Open-2024 в одиничній сітці пройшли українські тенісистки Марта Костюк та Даяна Ястремська. Це вперше в історії, коли Україна матиме зразу двох представниць у чвертьфіналі турнірів серії Грендслем

Фото: Суспільне Спорт
Фото: Суспільне Спорт

Про це відомо з результатів поєдинків, передає «Суспільне Спорт».

Сталося це після виходу до чвертьфіналу українки Даяни Ястремської, яка у 2-годинному матчі здолала білоруску Вікторію Азарєнку, що грала під «нейтральним» прапором. Ястремська не тиснула їй руку після гри й відмовилася від спільного фото.

Водночас Еліна Світоліна не вийшла до чвертьфіналу, поступившись чешці Лінді Носковій. Після трьох геймів Світоліна відчула біль у спині та проблеми зі здоров’ям, тому відмовилася від продовження зустрічі.

Першою українкою, яка цьогоріч виборола місце у чвертьфіналі перед Ястремською, була Марта Костюк, яка розгромила росіянку і відмовилася потиснути їй руку після гри.

Вихід у чвертьфінал Australian Open-2024 двох українських тенісисток — новий національний рекорд. За всю історію Україна жодного разу не була представлена у такій кількості на жодному з турнірів серії Грендслем.

Окрім того, у чвертьфінал Australian Open (але в парному розряді) вперше у кар'єрі вийшла українка Людмила Кіченок, яка грала разом з латвійкою Єленою Остапенко.

Схожі новини