Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через сказ у кота в Східниці на місяць запровадять карантин

  • 18.01.2024, 12:30
  • 542

У курортній Східниці на Львівщині запровадили карантин через сказ у кота. Ще одне обмеження — у селі Раневичі Дрогобицької громади. Обмеження діятимуть два місяці у цих населених пунктах та п’ятикілометровій зоні

Фото: Сватове
Фото: Сватове

Як повідомили у Львівській ОВА, 15 січня Львівська регіональна державна лабораторія провела дослідження та підтвердила наявність вірусу сказу у кота та лисиці.

«Встановили, що кіт вкусив дочку власниці і після цього через декілька днів загинув. Також у с. Раневичі лисиця зайшла на подвірʼя та вкусила собаку. Господар лисицю вбив. Собак піддали вимушеній вакцинації проти сказу. На місці загибелі кота, а також на подвірʼї провели дезінфекцію», — зазначено у повідомленні.

Відтак у селищі Східниця і селі Раневичах та п’ятикілометровій зоні довкола них, що включає села Новий Кропивник і Почаєвичі, запровадили двомісячний карантин. Там вакцинують усіх домашніх собак та котів. Карантин триватиме до 16 березня включно, якщо не зафіксують нові випадки захворювання.

У Дрогобицькій РДА додали, що ветеринарна служба робить обхід прилеглої території, щоб виявити хворих чи підозрілих на захворювання сказом тварин.

Схожі новини