Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Із Instagram видалили сторінку платформи Меморіал

  • 11.01.2024, 17:30
  • 498

Компанія Meta видалила Instagram-сторінку платформи Меморіал, яка публікує історії українців, які загинули під час повномасштабного вторгнення росії

Фото Меморіал
Фото Меморіал

Про це повідомив журналіст та координатор проєкту Євген Спірін.

Відтак наприкінці грудня Meta назавжди видалила сторінку платформи в Instagram. До цього, протягом жовтня-грудня 2023 року, її чотири рази блокували.

«Це 5440 історій життя тих, хто гинув під російськими ракетами, кого вбивала уламками й снарядами, хто боронив країну, хто гинув в будинках і підвалах цілими сім'ями, кого крали, катували, знищували», — розповів Євген Спірін.

Історії загиблих українців, які зібрав проєкт, досі можна переглянути на сайті, та на офіційній сторінці Меморіалу у Facebook. Для Instagram організатори проєкту вимушено створили новий акаунт.

«Можливо Meta не хочеться, щоб серед щасливого життя Instagram були крики завалених бетоном дітей. А можливо „просто так“. Але це не зупинить Меморіал», — зазначив Євген.

Меморіал — платформа, яка збирає та публікує історії українських військових та звичайних українців, які загинули від російської агресії. Наразі Меморіал розповів історії смертей 5440 людей.

Схожі новини