Передплата 2024 «Добра кухня»

У столиці підлітки під впливом російського серіалу готувались вчинити серію злочинів — поліція

  • 28.12.2023, 17:45
  • 880

Поліція Києва викрила групу підлітків, які скоїли напад на 16-річного хлопця, а також готувалися вчинити серію злочинів на території міста. Поліціянти кажуть, що юнаки «наслідували приклад із російського серіалу»

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

Про це повідомили в Нацполіції.

На початку грудня до поліції Києва звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина. Правоохоронці оперативно встановили причетних та доставили їх до відділку.

«Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці […] Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати», — заявив начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

За даними поліції, юнаки залучили дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати їх на побачення. Перевагу віддавали власникам дорогих гаджетів. Надалі компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч.

Так відбулось і цього разу — молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення, і відібрали мобільний телефон. Гаджет потерпілого відразу здали до ломбарду, а гроші розподілили між собою.

Поліціянти вже знайшли викрадений телефон та вилучили його як речовий доказ. Двом фігурантам 16 та 17 років повідомили про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України — грабіж, поєднаний із насильством, вчинений за попередньою змовою групою людей та під час воєнного стану. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Схожі новини