Передплата 2024 ВЗ

Хто «рейдерить» Будинок учителя?

Історичний Палац Бєльських хочуть передати в оперативне управління Малій академії наук

У місті Лева черговий скандал довкола чергового гарного історичного палацика. Цього разу «на кону» — Будинок вчителя, або ж Палац Бєльських, що на вулиці Коперника, 42.

Члени колективу Будинку вчи­теля — директор Володимир Па­рубій, завідувачка відділу Ліліана Ваврін, письменник, доктор іс­торичних наук Петро Шкраб’юк і громадський діяч Юрій Путас — на пресконференції заявили про спроби рейдерства щодо цієї іс­торичної будівлі.

Таке обурення колекти­ву спричинило рішення постій­ної комісії Львівської облради з питань освіти, науки та іннова­цій, яка підтримала проєкт рі­шення, ініційований департа­ментом освіти і науки Львівської ОВА — про реорганізацію Будин­ку вчителя. Комунальний заклад пропонують ліквідувати, приєд­навши його до Львівської об­ласної науково-педагогічної бі­бліотеки. А приміщення Будинку вчителя — передати в оператив­не управління Малій академії наук.

А ось що пише один із львів­ських ТГ-каналів: «У кулуарах обласної ради ходять чутки, що після реорганізації приміщен­ня Будинку вчителя виставлять на продаж, бо в наступному році хочуть заробити на при­ватизації понад 100 млн грн. А якоїсь „жирної“ нерухомості у власності облради залишилось небагато». Утім, це лише чутки…

Володимир Парубій повідо­мив, що від імені громадськос­ті Львівщини прийнято звернен­ня до голів ЛОВА і обласної ради з проханням захистити Будинок вчителя від безпідставних атак.

Своєю чергою, директор де­партаменту освіти й науки ЛОВА Олег Паска про плановану пе­редачу будівлі Малій академії наук написав у своєму ФБ таке: «Талановиті діти — не рейдери! Вони — майбутнє нашої країни!».

Остаточно долю обласно­го Будинку вчителя вирішува­тимуть Львівська обласна рада і Львівська ОВА.

Схожі новини