Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські захисники уже навчаються на винищувачах

  • 26.12.2023, 09:55
  • 375

Перша група українських пілотів відбула базову підготовку у Королівських ВПС Великої Британії і зараз навчається керуванню винищувачами F-16 у Данії

Фото із сайту УП
Фото із сайту УП

Навчання завершили шість досвідчених льотчиків-українців, ще десять пілотів-стажерів залишаються у Британії для продовження базової льотної підготовки та освоєння авіаційної медицини і тренувань у центрифузі.

Британська програма має надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки на західних винищувачах, і наблизити їх до стандартного підходу до польотів за стандартами НАТО.

Пілоти, які відбувають базову льотну підготовку, проводять практичні заняття на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури керування, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

Після навчання у Британії пілоти матимуть підготовку в іншій європейській країні із підвищення рівня льотної майстерності.

Також десятки українських авіаційних техніків зараз на підготовці з англійської мови, що орієнтована на інженерні спеціальності.

Схожі новини