Передплата 2024 «Добрий господар»

Перша партія винищувачів F-16 для України буде модифікованою

  • 24.12.2023, 13:30
  • 759

Перша партія винищувачів F-16 для України буде модифікованою, покращенням літаків займаються підприємства у Європі та США

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це 23 грудня повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, союзники наразі готують до передачі першу партію винищувачів.

«Все йде за планом, як передбачено домовленостями з нашими партнерами у рамках створеної коаліції, вони допомагають нам переходити на новий тип літака для нас — F-16», — зазначив Ігнат.

F-16, які отримає Україна, будуть модифіковані, оскільки країни, які мають на озброєнні ці винищувачі, покращували їх «у міру своїх можливостей».

«Модифікація розподіляється на так звані блоки: блок 15, 20, 30 і аж до 70. Кожен літак покращувався у міру можливостей країни, тому що модернізація — процес непростий. Замінюється певна кількість обладнання бортового літака, в основному, це радар (бортова радіолокаційна станція), який дозволяє бачити противника здалеку і супроводжувати більшу кількість повітряних цілей», — сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил додав, що Україні потрібно «краще бачити противника», а також ворожі цілі у небі - крилаті ракети чи БпЛА. За його словами, F-16 допоможе Україні в ефективнішому знищенні повітряних цілей.

Схожі новини