Передплата 2024 ВЗ

Міст дружби між Дрогобичем та Краковом

До Дрогобича надійшов черговий гуманітарний вантаж із Краківського водоканалу

Попри блокування кордону з польської сторони, шкідливої для обох країн «політики», яка, здавалося, давним-давно втратила своє право на життя. Але, з усім тим, час від часу, як це, наприклад, маємо сьогодні, у різних формах дошкульно дається чути, міст дружби між Краківським водоканалом та Дрогобичем працює, як на початку війни. Місця для «політики» у взаєминах між партнерами тут не знайшлося. Гуманітарні вантажі до українських адресатів доправляються без затримок. Найсвіжіший приклад — дві сотні різдвяних наборів для мешканців, які в потребі, підопічних польських організацій, що функціонують на території Дрогобицької ОТГ.

Ініціювавши гуманітарну допомогу, керівник Краківського водоканалу Пйотр Зєнтара, зібравши команду однодумців, до складу якої, крім нього, увійшли його заступники та інші посланці підприємства, яке очолює, сам до міста Котермака навідався. Віднедавна Пйотр Зєнтара — почесний громадянин Дрогобича. Сам Бог велів, аби частіше приїжджав, із різними місіями до нас навідувався. Аби не виникло складнощів, які б призвели до затримки під час переходу кордону, польські партнери на «відмінно» виконали власне «домашнє завдання». Добре попрацювала для цього й українська сторона. Чотири тонни вантажу спочатку були доставлені на склад фірми «Грейнпласт Україна» в Перемишлі. Після оформлення необхідних митних документів та заповнення інших дозвільних «паперів» допомогу завантажили на українську вантажівку. Подбав про це координатор Дрогобицького хабу допомоги Україні у Перемишлі Павло Хомік. Автомобіль для доставки допомоги до Дрогобича безоплатно надав керівник «Грейнпласт Україна» Юрій Мацигін. Місце водія посів досвідчений шофер КП «Дрогобичводоканал» Роман Червінський. Знайшлася робота і для благодійного фонду родини Веселого. За його допомогою вдалось прискорити оформлення документів на кордоні. Річ у тому, що з 1 грудня ц.р. змінено правила завезення гуманітарної допомоги в Україну. Відповідно до нових вимог отримувачу слід бути зареєстрованим в автоматизованій системі обліку допомоги. Ніби нічого складного, все просто. Але це лише на словах. Коли ж до конкретного діла доходить, далеко не кожен дає собі раду з цим, здавалося б, простим нововведенням. Фонд Веселого довів, що на нього можна покластись.

На момент, коли писалися ці рядки, як пояснили нам у Дрогобицькій міській раді, де міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з начальником КП «Дрогобичводоканал» Романом Шагалою та керівником КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимиром Кондзьолкою прийняли згадувану вже делегацію з Кракова, до якої, крім Пйотра Дзєнтари, увійшли Павел Сендерек, Тадеуш Жаба та Тадеуш Бохнія. Гуманітарний вантаж вже був розданий адресатам. Тарас Кучма подякував польським друзям за їхню непохитну підтримку під час війни. До подяки, як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, долучився і колектив Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

Такі ж самі подяки отримали Павло Хомік та всі управлінці «Грейнпласту» за добре продуману логістику вантажу, а також Благодійний фонд родини Веселого в особі Андрія Веселого та Ірини Лободич — за оперативність під час оформлення митних документів, керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала та водій даного підприємства Роман Червінський — за допомогу у доставці вантажу до Дрогобича і керівник фірми «Грейнпласт Україна» Юрій Мацигін та водій Федір Вірт — за транспортне забезпечення гуманітарної доставки.

Схожі новини