Передплата 2024 «Добрий господар»

Перша леді України Олена Зеленська з візитом перебуває на Львівщині

  • 16.12.2023, 20:15
  • 1 912

У Львові Олена Зеленська спільно із заступником начальника Львівської ОВА Олександром Кулепіним завітала до Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА

Це єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медичних сестер і фармацевтів. Щороку додаткове навчання тут проходять 5 тисяч медичних сестер і братів різних спеціальностей, а також фельдшери, акушерки, фармацевти не лише зі Львівщини, а й з інших регіонів України.

«Сподіваюсь держава найближчим часом зможе допомогти коледжу з розширенням, гуртожитками, гідними зарплатами для викладачів — усім, що дієво підтримає їхній ентузіазм. А ще Україні необхідна стратегія розвитку медсестринства — шлях заохочення та розвиток цієї спеціальності в нашій країні. Бо ця професія в умовах російського вторгнення набула стратегічного значення. Щоб медсестри допомогли всім пацієнтам, які цього потребують, держава мусить допомогти їм», — зауважила Олена Зеленська.

Викладачі коледжу пройшли навчання за програмами ВООЗ mhGAP і «Самодопомога +» та можуть надавати навіть першу психологічну допомогу — це вже в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». До речі, щорічний Осінній медсестринський форум у Львові, що його заснував коледж, був присвячений якраз збереженню ментального здоров’я українців.

Схожі новини