Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Що таке ревіталізант, або в чому секрет олії Хадо?

  • 12.12.2023, 16:06
  • 445

Якщо силові установки автомобілів значно зношені і потребують ремонту, можна використовувати ревіталізант.

Спеціальна речовина частково компенсує зношеність двигуна. Олива Хадо містить такий профілактичний засіб, який дозволяє запобігти ще більшому зносу двигуна. Перед покупкою мастила варто розібратися у всіх особливостях складу.

Чи можна заливати масло XADO в двигун з початку експлуатації авто

Моторне масло Хадо найкраще заливати у двигун із самого початку експлуатації автомобіля. Саме під час обкатки відбувається знос агрегату. «Стружка» знімається з верхнього шару металу деталей — найміцнішого. Це підвищує ймовірність подальшого зносу набагато сильніше. Обкатка автомобіля з використанням олії Хадо не настільки травматична. За допомогою ревіталізанту вдається відновити стертий метал на поверхні силового агрегату. Захисний шар зберігається майже невидимим.

Ry1FzM4ndUgJZUeFOFbHmZvJaC6TrWVG8jP6EmPlnlSKTxYTwiNOwe2A6rg2s1XoTIpI5SZR4GfSVKAwvkf4vY8NkHfbdUiHlULrOuRlC9YusrvnDxFNQ9_Wvq_2DmOlCFfmbmZcRck0NsYISWgZtyE
Ry1FzM4ndUgJZUeFOFbHmZvJaC6TrWVG8jP6EmPlnlSKTxYTwiNOwe2A6rg2s1XoTIpI5SZR4GfSVKAwvkf4vY8NkHfbdUiHlULrOuRlC9YusrvnDxFNQ9_Wvq_2DmOlCFfmbmZcRck0NsYISWgZtyE

Наскільки ефективно олія Хадо

Під час виробництва ревіталізанта використовувалася нафта високої якості, яка добувалась у Північному морі. У сировині висока концентрація вуглеводнів, що мають особливу структуру. У той самий час вміст домішок мізерно мало.

Моторне масло дозволяє запобігти зношуванню двигуна, якщо використовувати його з самого початку експлуатації авто. Якщо ж перейти на олію Хадо вже за зношеного мотора, то це дозволяє вирішити проблему тільки на 50%. Мастило дозволяє вберегти силовий агрегат від подальшого зношування. Якщо ж мотор має значні сліди зношування на деталях, то для відновлювального ремонту необхідно використовувати, крім масла, ще й спеціальний гель. Найчастіше достатньо двох туб. Спочатку наноситься один, а другий необхідно додавати через 100−200 км.

Переваги використання олії Хадо

Моторне масло збагачене різними присадками, що робить його ефективнішим за синтетики інших торгових марок. До додаткових переваг використання матеріалу належать такі:

  • усунення нагару;
  • зниження рівня шуму роботи двигуна;
  • відсутність розкиду компресії між циліндрами;
  • оптимальне функціонування гідрокомпенсаторів;
  • довге збереження кольору;
  • економія палива;
  • робота у широкому діапазоні температур;
  • сумісність із різними типами двигунів.

Деякі автомобілісти чергують використання олії з ревіталізантом та простої для економії. Але це не найкраще рішення, оскільки перше підтримує справність двигуна, дозволяючи уникнути дорогого ремонту. Продукт іншого виробника можна використовувати, якщо необхідно терміново долити олію у двигун. В’язкість матеріалів має бути ідентичною. Потрібно враховувати, що відновлюючий ефект буде значно меншим.