Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі у перших двох декадах грудня

Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США для метеочутливих і метеозалежних осіб на цей період передбачає такий прогноз космічної погоди

За прогнозами американських учених, упродовж зазначених днів слід очікувати одну, але дуже сильну магнітну бурю, сила якої може сягнути навіть 6 балів (категорія G 2). І статися це має 8 грудня.

Що ж стосується інших геомагнітних збурень цього періоду, то вони очікуються такими у прийдешні дні цих двох декад:

12−13 грудня — дводенний геомагніт­ний спалах. У свій піковий день (12 грудня) амплітуда геомагнітних коливань сягатиме 4 балів із поступовим затиханням наступ­ного дня.

Із 14 по 16 грудня сонячна активність буде на дуже низькому рівні. Це нібито й не загрожує навіть метеочутливим особам, особливо гіпертонікам та людям з іншими вадами і патологіями здоров’я. Проте як можуть зреагувати вони, осбливо гіпото­ніки, на такі «подарунки» космічної погоди передбачити теж важко.

І тільки 17−18 грудня геомагнітне поле знову почне «хвилюватися». К-індекс по­чне зростати до показника 4. Свого піку цей стрибок сягне, як обіцяють учені, 19 грудня, коли дійде до 5 балів. Після цього геомагнітна напруженість піде на спад.

Тому варто заздалегідь підготуватись до цих «подарунків» космічної погоди: збіль­шити кількість рідини, яку споживаєте, — чистої води або трав’яного чаю, а алкоголь, як і жирну їжу, виключити з раціону. Виси­пайтесь, уникайте стресу, на випадок заго­стрення хронічних захворювань тримайте під рукою домашню аптечку.

Схожі новини