Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Виділені для України гроші закінчаться цього місяця, — Білий дім

  • 04.12.2023, 16:45
  • 551

В Адміністрації американського президента Джо Байдена попередили лідерів Конгресу США, що виділені кошти для допомоги Україні закінчаться до кінця цього року

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це повідомляє"Європейська правда" з посиланням на «Financial Times«

Директорка Адміністративно-бюджетного управління США Шаланда Янг написала лідерам Республіканської і Демократичної партій:

«Без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться ресурси для закупівлі більшої кількості зброї та обладнання для України, а також для надання обладнання з військових запасів США».

Вона підкреслила, що відмова Конгресу схвалити нову підтримку «поставить Київ на коліна на полі бою», а також «збільшить ймовірність воєнних перемог росії».

«Немає ніякого чарівного горщика з фінансуванням, який би допоміг нам впоратися з цим завданням. У нас закінчилися гроші і майже закінчився час».

Шаланда Янг нагадала, що вже зараз пакети військової допомоги Україні від США стали меншими.

Вона додала, що підтримка США має вирішальне значення і не може бути замінена іншими.

«Якщо економіка України впаде, вони не зможуть продовжувати воювати, і крапка. путін це добре розуміє, саме тому росія зробила руйнування української економіки центральним елементом своєї стратегії - що ви можете бачити в її атаках на український експорт зерна та енергетичну інфраструктуру».

Янг також заявила, що гроші для України принесуть користь американській економіці.


Джерело: ЄП

Схожі новини