Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ повідомила про підозру ексзаступнику глави РНБО Сівковичу

  • 01.12.2023, 14:30
  • 461

Служба безпеки України (СБУ) викрила колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Володимира Сівковича у координації інформаційних диверсій проросійського нардепа Нестора Шуфрича проти України

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила СБУ в Telegram.

«Експосадовець причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь кремля. Для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них — Нестор Шуфрич, який підозрюється у державній зраді. Саме він був одним з основних „спікерів“, який за координації Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань», — йдеться в повідомленні.

Так, було встановлено, що поплічники Сівковича «розганяли» фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські «тези» щодо «безальтернативності» проросійського вектора у зовнішній політиці.

«Таким чином кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення рф та дискредитувати офіційний Київ перед західними партнерами. Щоб уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Сівкович виїхав до москви, де розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти державної безпеки України. Це одне із пріоритетних завдань, які Сівкович виконував за вказівкою кадрових співробітників 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб», — розповіли в СБУ.

Сівковичу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Схожі новини