Передплата 2024 «Добра кухня»

Курбасівці ставлять виставу «МОЛЬЄР. АНАТОМІЯ»

  • 24.11.2023, 19:39
  • 673

Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса запрошує на прем'єру вистави «МОЛЬЄР АНАТОМІЯ.» за мотивами п'єси «Хворий, та й годі» 29 листопада та 1 грудня 2023 року.

Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса запрошує на прем'єру вистави «МОЛЬЄР. АНАТОМІЯ.» за мотивами п'єси «Хворий, та й годі» 29 листопада та 1 грудня 2023 року.

Вже 350 років комедія «Хворий, та й годі» залишається класикою світового театру. Мольєр, безперечно, був чудовим драматургом свого часу, адже зумів так вміло і поетично висвітлити проблеми тогочасного суспільства: медицину, цинізм, соціальну нерівність, страхи та самотність. Робив це в одному з найбільших театрів Франції - королівському театрі Пале-Рояль. Ми з легкістю можемо відчитати типажі і харектири створені автором і в сьогоденні. Проте, творцям вистави не цікаво говорити про медицину, точно не про ту, яку описує Мольєр у комедії «Хворий, та й годі», страхи, які відчували його персонажі, зрештою, і він сам. У виставі «Мольєр. Анатомія» актори Львівського академічного театру імені Леся Курбаса в манері ігрового театру та з нотками іронії проживають виклики сьогодення.

Творці вистави:

драматургиня — Ніна Захоженко

режисер — Дмитро Захоженко

сценограф — Олексій Хорошко

художниця костюмів — Юлія Рибка

композитор — Олесь Коваль

Діють:

Олег Цьона — Арган,

Дарина Федина/Марина Мазур — Беліна

Марія Онещак/Діана Константінова — Анжеліка

Тамара Ґорґішелі - Луїзон, Добродій Діафуарус

Микола Береза — Беральд, Тома Діафуарус

Степан Кичма/Марко Свіжінський — Клеант

Тетяна Каспрук/Денис Соколов — Туанетта

Ознайомитись з виставою та придбати квитки можна на сайті театру https://kurbas.lviv.ua/uk/show/molier_anatomya