Передплата 2024 «Добрий господар»

У Греції затримали українця, якого підозрюють у крадіжці 43 мільйонів бюджетних коштів

  • 15.11.2023, 19:15
  • 578

Компетентні органи Греції затримали в Афінах 13 листопада громадянина України, підозрюваного у незаконному заволодінні 43 млн грн бюджетних коштів

Фото умовне
Фото умовне

Про це Офіс генпрокурора повідомив 15 листопада.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими заволодів коштами, які Міністерство оборони передало підприємству як попередню оплату за договорами про закупівлю товарів військового призначення: захисної амуніції, форменого одягу, взуття та продуктових наборів.

Надалі ці кошти перерахували на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт і послуг. Це відбулося в період з 2 березня по 10 травня 2022 року. На той час підозрюваний був директором компанії.

Ще торік у липні затриманому оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України — заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені в особливо великому розмірі організованою групою.

Уже 6 листопада 2023 року українські прокурори скерували до Греції запит на затримання й тимчасовий арешт підозрюваного. Також Інтерпол отримав запит про публікацію «червоного оповіщення».

Зрештою, підозрюваного затримали та за рішенням Апеляційного суду Афін узяли під варту.

В Офісі генпрокурора кажуть, що нині готуються всі необхідні документи для скерування запиту про видачу підозрюваного для притягнення до кримінальної відповідальності.

Схожі новини