Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові американські хірурги місії Face to Face зроблять операції 30 українцям

  • 14.11.2023, 12:30
  • 876

Вчора американська місія пластичних та реконструктивних хірургів Face to Face спільно з командою Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вже прооперували трьох пацієнтів

Фото: Львівська міська рада
Фото: Львівська міська рада

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«В кожній операційній — по кілька команд. Поки одна група хірургів готує „місце поранення“, інша — відділяє матеріал з тої частини тіла, з якої робитимуть пересадку кісток та тканин на травмовану ділянку. З одним пацієнтом працюють, щонайменше, 10 спеціалістів: хірурги, анестезіологи, медсестри та асистенти. Тривалість кожного втручання — від 10 до 15 годин», — зазначають у центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого медичного об'єднання Львова.

Пацієнтами хірургів є українські військові та цивільні, які постраждали внаслідок війни.

Перед початком операцій пацієнти пройшли ретельну підготовку: консультації, обстеження, складання хірургами індивідуального плану лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією.

«Для нас велика честь приймати у себе місію Face to Face. Адже це можливість для наших лікарів працювати спільно з найкращими пластичними та реконструктивними хірургами і, допомагаючи людям, підвищувати свій професійний рівень. Аби в майбутньому робити такі операції самостійно. Водночас, маю надію на те, що цей візит — лише початок нашої подальшої плідної співпраці, в межах якої ми допоможемо тисячам людей», — сказав Олег Самчук, генеральний директор Першого медобʼєднання Львова.

Загалом протягом тижня хірургічні втручання проведуть 30 українцям, які мають травми голови, шиї та верхніх кінцівок.

Схожі новини