Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Київщині у День народження на гранаті підірвався помічник Залужного

  • 07.11.2023, 09:20
  • 965

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Нацполіція та МВС підтвердили загибель Геннадія Частякова, який був помічником Головнокомандувача

Фото умовне
Фото умовне

Випадок трапився у селі Чайки Київської області внаслідок необережного поводження з гранатою.

За даними слідства МВС, у свій день народження Частяков повернувся додому з роботи з подарунками від колег і почав показувати їх рідним. Так, він дістав подарунковий ящик із гранатами нового західного зразка. Він демонстрував один із боєприпасів синові.

«Спершу до рук боєприпас узяв син і почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух», — розповів очільник МВС.

У квартирі поліція виявила ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх надішлють на експертизу.

Також поліціянти провели обшук у кабінеті колеги-військовослужбовця, який подарував помічнику Залужного ці боєприпаси. Там вилучили ще дві аналогічні гранати.

Тривають першочергові слідчі дії. Клименко закликав не поширювати неофіційну інформацію та дочекатися офіційних висновків слідства.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 6 листопада підтвердив загибель свого помічника.

«Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…»

За словами головнокомандувача, причини та обставини загибелі будуть встановлені в ході досудового розслідування.

Схожі новини