Передплата 2024 «Добрий господар»

Правоохоронці викрили на Закарпатті незаконний нафтопереробний завод

  • 26.10.2023, 15:15
  • 780

У місті Мукачево правоохоронці викрили підпільний нафтопереробний завод, який виготовляв фальсифіковане пальне та постачав мережі АЗС

Незаконний нафтопереробний завод. Фото: Офіс Генерального прокурора
Незаконний нафтопереробний завод. Фото: Офіс Генерального прокурора

Про це повідомили на сайті Офісу генерального прокурора.

«За даними слідства, на території Мукачева діяв підпільний нафтопереробний завод. За допомогою спеціального обладнання та наявної виробничої бази там організували виготовлення нафтопродуктів сумнівної якості. Надалі їх збували громадянам як на території підприємства, так і через мережу підконтрольних АЗС без сплати необхідних податків до бюджету.

Згідно з оперативними даними, до оборудки причетне керівництво столичного товариства. Навесні 2023 року воно придбало на аукціоні нафту, з якої без відповідної ліцензії здійснювалося виготовлення товарів — бензину, дизпалива та компонентів", — розповіли в офісі Генерального прокурора.

Правоохоронці встановлюють можливу причетність до схеми діючого депутата Закарпатської обласної ради, якого пов’язують із екснардепом, обвинуваченим у державній зраді.

У рамках кримінального провадження проведено понад десятка обшуків на території регіону.

В ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили господарську документацію, чорнові записи та комп’ютерну техніку, готівку в національній й іноземних валютах еквівалентну орієнтовно 3,3 млн грн.

Крім того, на території підприємства виявлено 600 тонн нафтопродуктів та обладнання для їх виготовлення, а також спеціальні транспортні засоби.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження розпочато за фактом незаконного виготовлення і збуту підакцизних товарів та ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 212 КК України).

Схожі новини