Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вперше в історії команда королівських автоперегонів «Формула-1» підписала українця

  • 14.09.2023, 09:30
  • 1 220

Український гонщик уперше в кар'єрі потрапив до лав команди Формули-1. 14-річний картинг-пілот Олександр Бондарев приєднався до академії водїїв «Вільямс»

Олександр Бондарев. Фото: Британська команда
Олександр Бондарев. Фото: Британська команда

Про це повідомляється на офіційному сайті британської команди.

Бондарев почав займатися картингом у 2014 році. До семи років він став наймолодшим чемпіоном України, а у 2021 році дебютував у категорії OK Junior, де змагаються пілоти від 12 до 14 років.

У липні 2023 року Бондарев став першим в історії України чемпіоном Європи з картингу категорії OK Junior. Цей титул він здобув в складі італійської команди Kart Republic.

«Він дуже цінний молодий талант, за яким ми спостерігали протягом деякого часу. У свої 14 років він уже має кілька дивовижних досягнень, зокрема перемогу на чемпіонаті Європи. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми хочемо допомагати йому у розвитку», — прокоментував подію спортивний директор «Вільямса» Свен Смітс.

Williams Racing — незалежна британська команда Формули-1, яка була заснована у 1970-х роках, має у своєму активі 9 перемог у Кубку конструкторів.

У складі команди виступали багато легенд Формули-1, у тому числі пілоти, що вигравали чемпіонат світу.

Найвідоміші з них: Айртон Сенна, Ален Прост, Найджел Менселл, Деймон Хілл, Алан Джонс, Кейо Росберг, Нельсон Піке та інші.

Схожі новини