Передплата 2024 «Добрий господар»

Ліс — джерело здоров’я

  • 12.09.2023, 20:00
  • 957

Серед природних факторів наймогутнішим засобом оздоровлення людини є ліс (парки, сквери, сади, алеї тощо). Ліс — найбільший виробник цілющого повітря і його неперевершений очисник

Повітря лісу, насичене озоном, напоєне лікувальними ароматами, очищене від пилу і токсичних домішок, — якнайкраще джере­ло здоров’я і активного довголіття, натхнен­ня і радості. Кожен із нас, перебуваючи у лісі будь-якої пори року, відчував, як легко ди­хати, як піднімається настрій та покращу­ється самопочуття. Після такої прогулян­ки найбільш утомленій людині повертається бадьорість і працездатність. Вона забуває про втому, неприємності і хвилювання.

Ліс причаровує своєю красою й розма­їттям барв. Люди, втомлені щоденною ро­ботою, з виснаженою нервовою системою, втомлені фізично й розумово, споглядаючи красу лісового ландшафту, відчувають по­легшення, внутрішню піднесеність, приплив енергії й бадьорості. Естетичні властивос­ті лісу залежать від рельєфу, видового скла­ду, зімкнутості крон і рослинного покриву. Лісовий пейзаж приємний і зовсім не втом­лює людину, навіть за тривалого споглядан­ня. Тиша, що панує у лісі, пташині співи, пе­реважання зелених і синіх барв викликають позитивні психоемоційні реакції, душевне і фізичне піднесення.

Микола ВОЛЯ.

Схожі новини