Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У серпні українці на 100 тисяч разів більше перетинали кордон на в'їзд в Україну ніж виїжджали

  • 02.09.2023, 10:15
  • 562

У серпні на кордоні спостерігався пожвавлений пасажиро-транспортний потік. А кількість перетинів кордону українцями на 100 тисяч разів була більша на повернення ніж тих, хто прямував на виїзд

Загалом у серпні співробітники Держприкордонслужби оформили пропуск через кордон з країнами ЄС та Молдовою майже для 3,9 млн осіб, з яких 86% становили громадяни України — переважно жінки, діти та літні люди.

Варто відмітити, що на початку літнього сезону, у червні, переважала кількість наших співвітчизників, які їхали за межі України. У серпні і липні ситуація відрізняється від першого місяця літа — українці більше прямували на в'їзд.

Зазначимо, що більш ніж половина пасажиропотоку припадає на українсько-польську ділянку кордону. Особливо кількість охочих перетнути кордон зростає з четверга по понеділок. Через це перед пунктами пропуску можуть виникати накопичення осіб та транспорту.

Тому, щоб не простоювати у чергах, рекомендуємо громадянам за можливості обирати маршрути через пункти пропуску, які менш завантажені: «Смільниця», «Грушів» і «Угринів» або перетинати кордон у дні, коли пасажиропотік менший.

Найоперативнішу інформацію щодо завантаженості пунктів пропуску завжди можна знайти у Фейсбуку на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Також звертаємо увагу осіб, які прямують через Польщу транзитом, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей.

Схожі новини