Передплата 2024 «Добрий господар»

Племінник «слуги народу» був бенефіціаром «турецької» компанії, у якої Міноборони втричі дорожче закупило «зимові» куртки (ВIДЕО)

  • 25.08.2023, 11:45
  • 2 017

Одним із власників турецької компанії, у якої Міноборони купило зимові куртки для ЗСУ втричі дорожче, був племінник «слуги народу» Геннадія Касая

Олександр Касай. Скрін із відео
Олександр Касай. Скрін із відео

«Одним із власників турецької компанії, яка отримала 30 мільйонів доларів від Міністерства оборони, і від якої відомство натомість отримало літні куртки замість зимових за завищеною в декілька разів вартістю, був племінник народного депутата президентської фракції „Слуга народу“. Депутата, який входить до парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки», — йдеться у розслідуванні УП.

За даними журналістів, постачальником «скандальних курток» для ЗСУ була турецька компанія Vector avia. Саме цій компанії Міноборони сплатило десятки мільйонів доларів.

«Українські правоохоронці, виявляється, зацікавилися куртками ще у жовтні 2022. Тоді в Україну з Туреччини прямувала інша партія замовлення. Тоді ж українські митники звернули увагу на суперечливий факт. За документами з Туреччини до Молдови одяг виїхав за однією ціною, а з Молдови в Україну заїхав вже за у кілька разів вищою», — додав журналіст Ткач.

Компанію Vector Avia зареєстровано у Стамбулі, згідно з даними Торгової палати Стамбулу. Чинним директором та власником є Роман Плетньов. Журналісти дізналися, що до лютого 2023 другим власником компанії був 26-річний Олександр Павлович Касай — племінник нардепа «Слуги народу», члена комітету з питань оборони, безпеки та розвідки Геннадія Касая.

«До обрання у парламент Геннадій Касай був директором палацу спорту „Юність“ компанії „Мотор Січ“, нині підозрюваного у держзраді В’ячеслава Богуслаєва. Брат нардепа і батько гандболіста-бізнесмена багато років також працював у Богуслаєва. Сам ексспіввласник постачальника курток для ЗСУ також донедавна був гандболістом клубу „Мотор“ того ж таки Богуслаєва», — йдеться у розслідуванні.

Схожі новини