Передплата 2024 «Добра кухня»

Родинам десятьох загиблих прикордонників вручили державні нагороди й відзнаки

  • 19.08.2023, 09:30
  • 501

Учора голова Чернівецької ОВА вручив родичам десятьох воїнів-прикордонників, які віддали своє життя у боротьбі за Батьківщину, державні нагороди та відзнаки

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Зокрема за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом «За мужність» ІІІ ступеня та відзнакою «На славу Буковини» посмертно нагороджений старший сержант Державної прикордонної служби України Максим Патраш.

Дев’ятьох прикордонників — Андрія Бойчука, Івана Вайпана, Вадима Вельгуша, Андрія Гасяка, Дмитра Корбутяка, Сергія Мендришору, Володимира Никитюка, Юрія Рахмаєва та Івана Терновецького за проявлену мужність та героїзм під час виконання військового обов’язку посмертно нагороджено відзнакою «На славу Буковини».Мужні прикордонники були мешканцями Чернівецької областіта загинули під час російського вторгнення в 2022 та 2023 роках. Вони проходили службу в різних прикордонних загонах та билися з ворогом на найгарячіших напрямках фронту.

«Щиро співчуваю кожній родині, яка втратила сина, брата, батька… Жодні слова не втамують біль втрати… Вони до останнього подиху захищали свою Батьківщину, кожного з нас. Пишаємося нашими Героями. Вічна їм пам’ять слава!

Обов’язково виженемо ворога з нашої землі. Україна переможе!" - зазначив голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Схожі новини