Передплата 2024 ВЗ

2 кілограми тротилу. На Житомирщині прикордонники допомогли знешкодити вибухонебезпечний предмет

  • 18.08.2023, 14:30
  • 541

Прикордонники завжди відкриті для взаємодії із жителями громад, на території яких перебувають підрозділи охорони кордону

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

І така співпраця захисників з місцевими мешканцями прикордоння допомагає надійніше забезпечувати охорону кордону, а також оперативно реагувати на загрози, які виникають у межах об'єднаних територіальних громад.

Так, днями від місцевого мешканця одного з населених пунктів прикордоння Житомирщини, на прикордонну заставу надійшла інформація про виявлення підозрілого предмета, схожого на вибуховий пристрій.

Прикордонники перевірили інформацію та, виявивши небезпечний предмет, виставили охорону, щоб унеможливити доступ сторонніх осіб до небезпечної території, а також повідомили відповідні структури.

З прибуттям спеціалістів-вибухотехніків було встановлено, що предмет дійсно ніс загрозу оточуючим, адже мав в загальному еквіваленті близько 2 кг тротилу.

Наразі небезпечну знахідку знешкоджено.

Державна прикордонна служба України — прозора організація, яка відкрита для взаємодії та діалогу з громадськістю, експертною спільнотою, а також із усіма зацікавленими сторонами.

Схожі новини