Передплата 2024 «Добрий господар»

У Вірменії загинув тимчасовий повірений у справах України

  • 14.08.2023, 16:20
  • 699

У Вірменії загинув тимчасовий повірений у справах України Олександр Сенченко. За даними ЗМІ, він потонув в озері Севан увечері 13 серпня

Олександр Сенченко. Фото: з мережі
Олександр Сенченко. Фото: з мережі

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

«Міністерство закордонних справ України з глибоким сумом сповіщає про трагічну смерть 13 серпня 2023 року досвідченого і висококваліфікованого дипломата, тимчасового повіреного у справах України в Республіці Вірменія Олександра Анатолійовича Сенченка», — йдеться у повідомленні.

Як пишуть вірменські ЗМІ, інцидент стався в озері Севан під вечір 13 серпня. Рятувальники отримали повідомлення, що за 25 метрів від берега зник чоловік, який плавав.

Через кілька хвилин його витягнули на берег, проте медики «швидкої», що прибули на місце, констатували смерть.

За фактом інциденту вірменські слідчі відкрили кримінальне провадження.

У МЗС розповіли, що Сенченко розпочав свою роботу в МЗС у 2003 році. Протягом дипломатичної кар'єри він працював на різних посадах в апараті Міністерства у Першому територіальному управлінні, Департаменті євроатлантичного співробітництва та нових викликів, Департаменті секретаріату міністра та Шостому територіальному управлінні, а також направлявся в довготермінові відрядження до закордонних дипломатичних установ України в росії, Азербайджані та Вірменії.

Схожі новини