Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ затримала викладача училища, підозрюваного в коригуванні ударів росіян по Запорізькій області

  • 31.07.2023, 12:30
  • 523

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у прифронтових районах Запорізької області викладача училища, підозрюваного в коригуванні ударів російських окупантів

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це 31 липня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

«Для збору розвідданих фігурант облаштував „спостережний пункт“ на власній дачі, яка розташована в одному із садових товариств поблизу південного фронту. Використовуючи бінокль та іншу оптику, він намагався виявити передові позиції підрозділів ЗСУ. Крім того, зловмисник на велосипеді об'їжджав сусідні дачні кооперативи і прилеглу місцевість, де фіксував маршрути руху української військової техніки. Текстові повідомлення з координатами об'єктів Сил оборони він передавав представнику російської спецслужби через популярний месенджер», — розповіли в СБУ.

Повідомляється, що інформація потрібна була військам рф «для підготовки вогневих ударів по підрозділах ЗСУ, у тому числі з використанням ворожих зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400».

Чоловіку повідомили про підозру за статтею про несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану.

«Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій зловмисника. Йому загрожує до 12 років тюрми», — зазначили в СБУ.

Схожі новини