Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лише 100 міжміських автобусів Львівщини мають електронний квиток. Чому зволікають з валідаторами?

Сто міжміських автобусів Львівської області, які їздять у Рава-Руському та Самбірському напрямках до Львова, мають у салонах валідатори для оплати банківською карткою чи ґаджетом. Це своєрідна форма електронного квитка у міжміських автобусах і Львівщина перша в Україні, де запроваджують безготівкову систему в межах області. Електронний квиток впроваджує київська компанія «Смарт-Тикет Технолоджи». Інвестиція в проєкт е-квитка — понад 30 мільйонів гривень

Як розповів на брифінгу заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, процес запуску безготівкової системи оплати не простий. На кожній зупинці по маршруту — різні тарифи.

«Торік ми провели конкурс на визначення компанії, яка запроваджує електронний квиток у міжміських маршрутках, — наголошує чиновник Львівської ОВА. — Було підписано угоди між інвестором та транспортними компаніями. Станом на 28 липня, обладнання встановлено на сто автобусах. Впродовж двох місяців на всіх автобусах будуть встановлені валідатори. Зараз встановлюють на автобусах Турківського напрямку, після цього — у Львівському районі. На перехідному періоді ми не забираємо готівки. До якого часу триватиме цей перехідний період важко сказати. Це залежатиме від пасажирів: коли звикнуть до електронних грошей».

За словами Юрія Бучка, до кінця вересня на Львівщині має бути контроль пасажирів міжміських маршрутів, зокрема пільгових категорій.

Схожі новини