Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівський Гарнізонний храм відзначає своє свято

  • 12.07.2023, 20:15
  • 585

Сьогодні Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла у Львові відзначає храмове свято

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. Фото з мережі
Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. Фото з мережі

«Гарнізонний храм Петра і Павла став нашою Альфою та Омегою у цей складний час. Для когось місцем втіхи та радості, для когось — найсильнішого суму. Тут знаходять допомогу і велику жертовність. Особливе місце у Львові, де небо зʼєднується із землею. Тут плекають надію. Сьогодні храмовий празник. Давайте привітаємо і подякуємо!», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Гарнізонний храм — перша барокова споруда у Львові, якій майже 400 років. А в радянські часи у церкві було книгосховище, повідомлять в ЛМР.

«Храм пережив різні історії, випробування, зміну багатьох настоятелів. Він був багато років Гарнізонним храмом, зокрема за часів Австро-Угорської імперії. Коли ми вперше увійшли до храму, тут налічувалося майже 3 млн книг. Храм був весь у книгах. Очевидно, це зумовило те, що молитва тут не відбувалася, доступ був дуже обмежений: сюди мали можливість приходити лише бібліотекарі», — розповідає отець Тарас Михальчук, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Храм відкрили на День Збройних Сил України 12 років тому. Зараз тут активно триває реставрація, уже відновлено фрески та фасад.

Схожі новини