Передплата 2024 «Добра кухня»

У Дрогобичі Некрасова Юрій Горліс — Горський «замінив»

У Дрогобичі, де після повномасштабного нападу рф на Україну 24 лютого 2022 року перейменовані майже 20 вулиць, тривають заходи із дерусифікації

На черговій сесії міської ради, яка відбулась цього тижня, депутати проголосували за зміну ще однієї назви.

Вулиці Некрасова, як інформує пресслужба міськради, присвоєно ім'я українського письменника, розвідника армії УНР Юрія Горліс-Горського.

Цікаво, що перейменувати цю вулицю зпершої спроби за спрощеною процедурою не вдалося. Самі люди, які тут проживають, дійшли думки, що поспішати не варто. Вирішили, що перед тим, як визначитися із новою назвою, потрібно все добре обміркувати. Було вжито «запобіжні» заходи для того, аби не припуститись помилок під час підготовчої роботи. Першим кроком до цього стало обговорення у своєму колі.

Уже потім, коли почали історичну довідку «складати», за консультаціями до науковців звернулись. Подання-бажання жителів вулиці розглянули на кількох засіданнях спеціальної комісії з питань проведення дерусифікації та перейменувань і присвоєння нових назв вулицям, провулкам, паркам та скверам на території Дрогобицької ОТГ.

Але «останнє слово» комісія не за собою залишила. Лише після того, як були отримані відповідні рекомендації щодо постаті Горліса-Горського з Інституту національної пам’яті та Інституту українознавства імені Крип’якевича НАН України, було ухвалене остаточне рішення — перейменувати колишню вулицю Некрасова, який все своє життя російській культурі «служив» та ніякого стосунку до міста Котермака не має, на Юрія Горліс-Горського.

Схожі новини