Передплата 2024 ВЗ

У колишньому кінотеатрі імені Хмельницького постане освітній центр та кафе

Будівлю площею 550 «квадратів» продали на аукціоні за 25 мільйонів гривень

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Львівська міська рада продала на онлайн аукціоні приміщення колишнього кінотеатру на вулиці Богдана Хмельницького, 11, за 25 мільйонів гривень. Площа кінотеатру, включаючи підвал та антресоль — 550 метрів квадратних. Тож метр квадратний кінотеатру обійшовся у 45,5 тисячі гривень. Рієлтори кажуть, це занижена ціна за проданий об'єкт в самому центрі Львова. Та якщо ж підвал не годиться для відновлення і доведеться демонтувати антресоль — тоді ціна цілком прийнятна.

Згідно з умовами конкурсу, новий власник облаштує у приміщенні колишнього кінотеатру культурно-освітній центр та кафе. При чому площа кафе не повинна займати 150 метрів квадратних.

Хто купив на онлайн торгах напіврозвалену споруду кінотеатру? Власником стала львівська фірма «Бутси Бест Прайс». За інформацією аналітичної системи You. Control, фірма працює у Львові з 2019 року і займається роздрібною торгівлею, що здійснюється фірмами поштового замовлення. Власницею компанії є львів'янка Наталія Михайлів, яка також володіє дрогобицькою будівельною фірмою ПП «Дрогобицький дворик» й львівською будфірмою ПП «БК Континент» (Львівська ОВА надала в оренду ділянку на Сихові для будівництва житлового кварталу).

Кінотеатр імені Хмельницького розташований в історичному ареалі міста Лева і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Автором проєкту будинку, збудованого у 1913 році фірмою Міхала Уляма для кам’яничника Саломона Рогатина, був архітектор Роман Фелінський. У радянський час на першому поверсі працював кінотеатр. Чимало років споруда перебуває в занедбаному стані. Львівська міська рада двічі оголошувала аукціон на продаж кінотеатру.

Схожі новини