Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ледь не втратив можливість ходити: львівські лікарі допомогли хлопцю, який травмувався у ДТП

  • 14.06.2023, 14:30
  • 718

Львівські медики врятували ногу хлопця, який внаслідок страшної ДТП мало не втратив можливість ходити

Лікарі. Фото: ТМО 1
Лікарі. Фото: ТМО 1

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Віталію 21 рік. Він із села Дідилів, що на Львівщині. В аварію потрапив на початку січня. Хлопець їхав автівкою на роботу. Водій зустрічної машини хотів об'їхати пішохода, через що виїхав на смугу Віталія та спричинив зіткнення. У стані середньої важкості швидка доправила травмованого хлопця до Лікарні Святого Пантелеймона у Львові.

«У постраждалого виявили: переломи променевої кістки, стегна та відкритий перелом надколінка, тобто колінної чашечки. А також струс мозку. Перелом на руці лікарі зафіксували гіпсом. А от з ногою була значно гірша ситуація. Без операції не обійтися і робити її треба негайно», — розповіли в лікарні.

Через дві години після надходження Віталій вже був на операційному столі. Спершу хірурги-травматологи виконали внутрішньокістковий остеосинтез стегна, себто зафіксували правильне положення кістки за допомогою металевих стрижнів. Така методика дозволяє пацієнту вже на другий день після операції ступати на ногу, а не лежати пів року на розтяжці як це було раніше.

Друга частина хірургічного втручання — відновлення цілісності надколінка. Лікарі зробили це за допомогою спеціальних швів для фіксації кісткових фрагментів. Операція тривала три години та пройшла успішно. Хірургам вдалося зберегти у пацієнта функцію коліна та стегна.

На 11-тий день після ДТП Віталія вже виписали з лікарні. Весь цей час він проходив реабілітацію. Враховуючи молодий вік пацієнта та підхід і оперативність лікарів, вже за три місяці хлопець повністю відновився. А після проведення контрольного рентген-обстеження медики повідомили Віталію радісну новину: всі переломи зрослися ідеально. Молодий чоловік може поступово повертатися до активного способу життя.

Схожі новини