Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутати проголосували за збільшення відпустки військовим до 40 днів

  • 10.06.2023, 19:15
  • 699

Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 9378 щодо відпусток військовим

Військові. Фото умовне
Військові. Фото умовне

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він передбачає, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям всіх видів військової служби можуть надавати щорічну основну відпустку тривалістю 30 календарних днів.

Також військові додатково зможуть взяти відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин терміном до 10 днів зі збереженням грошового забезпечення. А ще військові зможуть отримати час на те, щоб доїхати до місця проведення відпустки і назад — на це можуть виділити до 2 діб в один кінець.

Схвалений законопроєкт передбачає, що щорічну основну відпустку можуть надати частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

«30 днів відпустки військовим — бути! Мій респект сьогодні - Олексію Гончаренку. Він ставив на підтвердження кожну поправку в усіх законопроектах, аж поки монобільшість таки не погодилася розглянути справді важливий проект, той, що важливий для мільйонів героїв і їх родин», — написала народна депутатка Выкторія Сюмар.

«30 днів відпустки за найважчу роботу в світі - це справедливо! Проголосували під нашим тиском. Було нелегко, але це точно те, за що варто було боротися», — переконана депутатка.

Таким чином військовим збільшили відпустки до 40 днів. «За» проголосували 270 народних обранців.

«30 днів замість 10 днів! 30 днів і ще плюс 10 днів за сімейними обставинами, не враховуючи часу на дорогу», — пояснив Олексій Гончаренко.

Схожі новини