Передплата 2024 «Добра кухня»

Кредобанк — у ТОП-5 лідерів рейтингів експертної та медіа-спільнот України

  • 08.06.2023, 16:36
  • 528

Кредобанк за підсумками першого кварталу 2023 року посів другу позицію в рейтингу надійності банківських депозитів за версією агентства «Стандарт-Рейтинг» і зберігає четверте місце серед лідерів у рейтингу стійкості українських банків від фінансового порталу «Мінфін»

При визначенні місця в рейтингу від агентства «Стандарт-Рейтинг» аналітики врахували насамперед ліквідність та прибутковість Кредобанку. За перший квартал 2023 року банк отримав чистий прибуток в сумі 277,9 млн. грн. Чистий комісійний дохід банку за цей період склав 132 млн. грн., а чистий процентний дохід — 718,4 млн. грн. Банк сформував істотний запас за нормативом регулятивного капіталу (Н2): при нормативі не менше 10% банк підтримував значення нормативу на рівні 25,79%.

При визначенні місця у щоквартальному рейтингу стійкості українських банків експерти фінансового порталу «Мінфін» враховували найбільш важливі показники з відкритих джерел інформації, що впливають на вибір банку для вкладу. Їхня оцінка здійснювалася за трьома групами: стресостійкість банку, лояльність вкладників та оцінка аналітиків.

«Кредобанк продовжує безперебійно працювати на ринку України та стабільно виконувати свої зобов’язання, і це підтверджують рейтинги експертних та медійних спільнот. Ми пропонуємо клієнтам вигідні депозитні пропозиції за конкурентними ставками і на сьогодні єдині на ринку пропонуємо депозит у злотих. Зараз в Кредобанку зберігається тенденція приросту депозитної бази в абсолютному значенні, що також підтверджує довіру наших клієнтів», — говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Сороковий ювілейний «Рейтинг надійності банківських депозитів» агентства «Стандарт рейтинг» оцінювався за моделлю CAMEL. За підсумками першого кварталу 2023 року до переліку банків з найнадійнішими депозитами за версією агентства увійшло 12 банків України. Під час формування рейтингу аналітики агентства враховували капітал банків, якість їхнього кредитного портфелю, ліквідність, дохідність та масштаб діяльності.

До рейтингу стійкості українських банків фінансового порталу «Мінфін» за підсумками першого кварталу 2023 року увійшли 33 фінансові установи. Вибірка банків для рейтингу включає банки, які активно працюють на ринку роздрібних вкладів з об'ємом депозитів фізичних осіб понад 1 млрд грн.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини