Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львівській області — 24% непридатних укриттів

Такі висновки зробили фахівці ДСНС, які обстежили укриття і порадили, куди скаржитися

Упродовж вихідних представники ДСНС Львівщини обстежили об'єкти, що можуть використовуватись населенням як укриття у разі небезпеки. Надзвичайники в складі комісії за участю представників Нацполіції, органів місцевої влади та самоврядування пройшли усі укриття на теренах області. Загалом перевірили майже 8 тисяч укриттів. Висновки не надто втішні. Кількість непридатних до укриття об'єктів у межах Львівської міської громади — 1675 (27, 3%), по Львівській області - 454 (24%).

Про це 6 червня повідомив на брифінгу заступник начальника ГУ ДСНС у Львівській області Олександр Оношко.

Основні причини непридатності укриттів — аварійний стан, незадовільний санітарний стан, або ж об'єкт не відповідає технічним вимогам чи затоплений…

«Частину об'єктів, які у реєстрах вказані придатними для укриття, але за результатами перевірок не відповідають основним вимогам, вилучать з реєстрів. Іншу частину укриттів приведуть до ладу. Під час перевірок ми зіштовхнулися з проблемою, що певні укриття були зачинені, а мешканці житлових будинків не знали, хто відповідальний за об'єкт та у кого ключ, — продовжив чиновник. — Сьогодні представники органів місцевого самоврядування звертаються до нас з листами про проведення повторного огляду таких об'єктів. Близько 78% споруд у Львівській області готові до укриття населення. Вони відповідають основним вимогам: є безперешкодний вхід, присутні крісла чи лавочки для людей, хороше освітлення, запас води, достатній на 48 годин можливого перебування в укриті, медикаменти. Ці методичні рекомендації отримали ОМС ще торік».

У Львівській області діють мобільні групи, які перевірятимуть споруди цивільного захисту у разі звернення громадян. Якщо ви помітили, що укриття вашого житлового будинку непридатне за різними критеріями, або ж узагалі зачинене, звертатися можна з претензіями до органів місцевого самоврядування.

Схожі новини