Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ повідомила про підозру генералу рф, який віддав наказ знищити «Мрію»

  • 19.05.2023, 12:20
  • 713

Саме за його наказом окупанти здійснили тимчасове захоплення Гостомельського аеропорту на початку повномасштабного вторгнення

Підозра. Фото: СБУ
Підозра. Фото: СБУ

Про це інформує СБУ.

Зазначено, що Служба безпеки зібрала доказову базу на заступника командувача повітряно-десантними військами ЗС рф генерал-лейтенанта Анатолія Концевого. На початку повномасштабного вторгнення Концевой віддав наказ про захоплення Гостомельського аеропорту.

Тоді під час активних бойових дій російські загарбники знищили найбільший у світі український літак АН-225 «Мрія». Для штурму стратегічно важливого аеродрому в Україні Концевой залучив підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації країни-агресора.

Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування ЗС рф і брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України.

За даними слідства, ще з 2019 року він організував на території росії та Білорусі підготовку ворожих десантників до ураження та захоплення стратегічних наземних цілей на території України. Санкція статей передбачає покарання до 15 років тюрми.

Схожі новини