Передплата 2024 «Добрий господар»

Проти львів'янки, яка у соцмережах негативно висловлювалася про ЗСУ, відкрили кримінальне провадження

  • 13.05.2023, 17:30
  • 1 002

Служба безпеки України відкрила провадження проти 30-річної львів'янки Христини Горун, яка у соцмережах негативно висловлювалася про Збройні сили України

Христина Горун, Фото: з мережі
Христина Горун, Фото: з мережі

Про це інформує Суспільне.

Речниця СБУ Роксолана Яворська підтвердила, що кримінальне провадження стосовно львівської блогерки розпочали 11 травня.

«За результатами проведених заходів — моніторингу її публічних висловлювань, слідчими управління СБУ відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 161 ККУ (розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності). На цей час тривають першочергові слідчі дії», — сказала Роксолана Яворська.

У разі доведення вини, львів'янці загрожує штраф або позбавлення волі до п’яти років.

Христина Горун — блогерка, у Instagram підписана як «chornamamba». У соцмережі вона спершу висловилася на підтримку хлопців, які слухали гучно музику російського артиста Григорія Лєпса у центрі Львова. Також у мережі з’явився скриншот повідомлень, у яких нібито Христина назвала Збройні сили України «дном».

Після розголосу дівчина записала відео із вибаченнями та видалила відео, які були опубліковані раніше. Та невдовзі опублікувала нове відео, де розповіла про своїх хейтерів та додала, що і надалі буде «слухати російську музику» і на цей раз негативно висловилася про українських виконавців.

Схожі новини