Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На тренуванні стався інфаркт: у Львові лікарі врятували чемпіона з кікбоксингу

  • 10.05.2023, 15:15
  • 1 011

Львівські лікарі врятували чемпіона з кікбоксингу, в якого на тренуванні стався серцевий напад

Професійний кікбоксер. Фото з лікарні
Професійний кікбоксер. Фото з лікарні

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

За словами медиків, пацієнт 41-річний Юрій Рак — професійний кікбоксер, дворазовий чемпіон України, чемпіон світу та майстер спорту міжнародного класу. До серцевого нападу чоловік ніколи не скаржився на проблеми з серцем. Напад стався раптово. Прихопило Юрія прямо у спортзалі.

«Закінчував виконання вправи, як зненацька відчув важкість. Вирішив зробити перерву, щоб відновитись, але цього так і не сталось», — розповів спортсмен.

Тоді Юрій вирішив припинити тренування і їхати додому. Та в авто йому знову стало зле.

«Таке враження, ніби я пробіг 3 км за 5 хв», — каже кікбоксер.

Чоловік зателефонував дружині та переповів симптоми. Жінка миттю відреагувала і викликала швидку.

«Пацієнт в критичному стані. Симптоми вказують на гострий інфаркт міокарда. Кардіологи виконують необхідні обстеження та підтверджують первинний діагноз. Коронарна артерія пацієнта — закупорена. Через гостре порушення кровопостачання вже почалося пошкодження та відмирання серцевого м’язу. Необхідна невідкладна операція», — зазначили у лікарні.

Втручання провели найменш травматичним методом — малоінвазивним. Через судину на стегні ввели спеціальний катетер і ним доправили до закупореної артерії стент. Це метелевий каркас, який розширює судину і відновлює кровопостачання серця. Стентування минуло успішно.

Протягом двох тижнів Юрій проходив реабілітацію. Його виписали без жодних ознак серцевої недостатності, в повній готовності продовжити активний спорт.

Схожі новини