Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стрілянина у Сербії: загинули восьмеро людей

  • 05.05.2023, 12:45
  • 746

Уже вдруге за тиждень у Сербії сталася масова стрілянина із жертвами та пораненими. Підозрюваного затримали після масштабного розшуку

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відомо, що 4 травня озброєний чоловік стріляв з автоматичної зброї з автомобіля поблизу села за 60 км від столиці Сербії Белграда.

За даними правоохоронців, затримали чоловіка 5 травня о 8:40 за місцевим часом. Підозрюваного, якого впізнали лише за ініціалами UB, схопили поблизу міста Крагуєвац.

Затримання відбулося після масштабного розшуку, в якому, згідно із інформацією місцевих ЗМІ, брали участь понад 600 поліцейських. У п’ятницю сербські ЗМІ повідомили, що спецназ поліції прибув до сіл Младеновац і Дубона, де сталася остання стрілянина.

На фотографіях з місця події видно, як поліцейські зупиняють машини на блокпостах, намагаючись знайти нападника. Також вони використали вертоліт, безпілотники та численні поліцейські патрулі.

У повідомленнях місцевих ЗМІ йдеться, що підозрюваний, який, за даними МВС, 2002 року народження, почав стріляти в людей з автоматичної зброї після сварки з поліцейським у парку в Дубоні ввечері 4 травня.

За словами очевидців, після цього чоловік сів в автомобіль та почав з нього стріляти у людей.

Усі постраждалі, які потрапили до лікарні, народилися після 2000 року, повідомляє сербська телекомпанія RTS.

Двоє людей віком 21 та 23 роки прооперовані, але вони досі у важкому стані.

Варто зауважити, що ця стрілянина відбулась після того, як 3 травня сталась стрілянина у сербській школі. Тоді 13-річний підліток застрелив 8 учнів школи та охоронця.

Схожі новини