Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд відправив під варту мера Одеси Геннадія Труханова

  • 04.05.2023, 17:45
  • 1 411

У четвер, 4 травня, за рішенням Вищого антикорупційного суду міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту

Геннадій Труханов. Фото з відкритих джерел
Геннадій Труханов. Фото з відкритих джерел

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

4 травня 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу одному з обвинувачених у справі «Краяну» — міському голові Одеси.

«Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави», — йдеться у повідомленні.

ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду.

Детективи НАБУ звинуватили Одеську міську раду у тому, що у вересні її чиновники придбали у приватної компанії будівлю колишнього майнового комплексу заводу «Краян» за завищеною ціною — 185 млн грн. Тоді як ще на початку 2016 року приватна компанія на аукціоні купила цю будівлю за 11,5 мільйонів гривень.

Отримані від міської ради гроші фірма-продавець намагалась перевести компанії з ознаками фіктивності. У НАБУ переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів.

Схожі новини