Передплата 2024 ВЗ

«Літаки F-16 дозволили б відкрити аеропорт у Львові»

Вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Чи готовий міжнародний аеропорт «Львів» імені короля Данила Галицького?

Фото: promin.cv.ua
Фото: promin.cv.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наявність літаків F-16, як надійного елементу безпечного неба, може запустити в роботу один аеропорт України — у Львові. Нагадаємо, авіапольоти у міжнародному аеропорті Львів імені Данила Галицького припинилися 24 лютого, з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Аеропорт не працює, люди у вимушеному прогулі.

«Мене, як і всіх українців, втомлюють потяги, але це реальність нашого життя. Ми б всі хотіли, щоб хоча б один аеропорт України запрацював. Але це питання безпеки і чи полетять авіакомпанії, — наголосив пан Кулеба. — Працюємо над цим, хочемо, щоб це сталося якомога швидше. Однак, питання безпеки головне. Якби у нас були F-16, і вони патрулювали б українське небо, принаймні аеропорт Львова можна було б спокійно відкривати».

Нагадаємо, торік міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що у разі безпечного неба львівський аеропорт першим відновить польоти. Технічно для відновлення роботи аеропортів в Україні необхідно до двох тижнів. «Але основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден — безпека, а не технічні питання», — підсумував пан Кубраков.

«Лише за умови 100% безпеки в авіаційному просторі перевезення цивільним авіаційним транспортом можуть стати можливими», — прокоментувала для «ВЗ» гендиректорка міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська.

Схожі новини