Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські журналісти видали удар по будинку в Умані за «обстріл Донбасу ЗСУ»

  • 30.04.2023, 12:15
  • 1 170

Російські пропагандисти вкотре опустилися нижче нікуди. На федеральному кремлівському каналі «Росія 1» у випуску новин вони заявили про «обстріл українськими бойовиками Донбасу»

Пропагандисти видали кадри з Умані за відео з обстрілами Донбасу. Фото скріншот з відео
Пропагандисти видали кадри з Умані за відео з обстрілами Донбасу. Фото скріншот з відео

Брехню про сотні українських снарядів вони супроводжували кадрами, знятими в Умані, на місці зруйнованої російською ракетою дев’ятиповерхівки. На це звернули увагу журналісти «Настоящего времени».

«Російське телебачення видало кадри зруйнованої дев’ятиповерхівки в Умані за обстріл Донбасу українськими бойовиками». Напередодні 28 квітня російська ракета зруйнувала під'їзд багатоквартирного будинку в Умані, Черкаській області України. Загинули щонайменше 23 людини, зокрема шестеро дітей", — пише видання.

Кадри, зняті на місці чергового теракту РФ в Умані, російські пропагандисти федерального каналу «Росія 1» показали як відео, нібито зняте на окупованій частині Донбасу.

«Українські бойовики сьогодні вночі знову обстріляли територію Донбасу. Під вогонь потрапили Микільське, Яковлівка та Ясинувата, по ній прилетіло понад 20 снарядів. Усього за добу по території „ДНР“ київські формування випустили майже 260 боєприпасів», — з кам’яним виразом обличчя читав брехню пропагандист, доки на екрані демонструвалися моторошні кадри з Умані, які облетіли світ.

Втім, безіменний пропагандист «Росії 1» став аж ніяк не першим, хто опустився до такого цинізму. До нього це зробив топ-пропагандист з того ж каналу Володимир Соловйов.

Схожі новини