Передплата 2024 ВЗ

«Ніякого технічного дефолту Львову не загрожує. Дохідну частину бюджету перевиконуємо»

Голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради пояснила «ВЗ», що стоїть за заявами чиновників Ратуші

На сьогоднішній сесії Львівської міської ради фінансисти мерії неабияк налякали: Львів на грані технічного дефолту. Це патова ситуація, коли замовники робіт не отримують бюджетних виплат у встановлений термін (повний дефолт оголошується через 30 днів боргу перед кредиторами).

Голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак пояснила «ВЗ», що це голослівні маніпуляції чиновників та міського голови Львова, які були озвучені після того, як депутати відмовилися виділяти на сесії 1 мільярд гривень на зарплати працівників комунальних підприємств.

«Лякають неспроможністю міста виконувати свої бюджетні зобов’язання, — каже депутатка. — У нас є деякі борги перед підрядниками, орієнтовно 300 мільйонів гривень. Але ми працюємо над погашенням боргів. Вони тягнуться ще з попередніх років, деякі кошти не пропускає казначейство. Зобов’язання перед кредиторами виконуємо у повному обсязі. Не знаю звідки пішла така думка, якщо депутати не розподілять мільярд серед „ЛКПшників“, то вони залишаться без зарплат. Якби було недостатньо коштів, ми б не купували облігації і не розміщали кошти на депозит. Хочеться, аби мер Львова не дозволяв собі таких висловів, як технічний дефолт. Ніякого дефолту Львову не загрожує. Дохідну частину бюджету перевиконуємо».

Схожі новини