Передплата 2024 «Добрий господар»

«Це саботаж»: ексголова Львівської облради Ірина Гримак прокоментувала ситуацію у Львівській обласній ТВК

Ексголова Львівської облради Ірина Гримак вважає саботажем патову ситуацію, що склалася у Львівській обласній територіально-виборчій комісії. А саме — те, що вже вдев’яте обласна ТВК не може зібратися на засідання через брак кворуму

Фото ЛОР
Фото ЛОР

Останнє таке засідання ТВК знову не відбулося 21 квітня. Інтрига полягає в тому, що ТВК має розглянути і затвердити кандидатури чотирьох депутатів, які мають увійти в раду замість тих, що вже не є депутатами з різних інших причин. А саме: Григорія Козловського і Миколи Седіла (написали заяву про складання повноважень), Володимира Квурта (помер у грудні 2022 року) та Юрія Фольварочного (написав заяву про складання повноважень і є рішення партії про відкликання за процедурою народної ініціативи).

Григорій Козловський, Микола Седіло та Володимир Квурт — представники «Європейської Солідарності», Юрій Фольварочний — Української Галицької партії. Відповідно замість них до ради мають прийти три депутати з «ЄС» і один з УГП. Очевидно, когось, хто претендує на головування в обласній раді, не влаштовує, що під час майбутніх голосувань цим фракціям додасться голосів…

Нагадаємо, на позачерговому засіданні сесії облради 6 квітня депутати ЛОР усунули з посади голову ЛОР, представницю «Європейської Солідарності» Ірину Гримак. Прослухавши звіт Ірини Гримак за два роки, депутати поіменним голосуванням висловили їй недовіру. А під час таємного голосування 48-ма голосами проголосували «за» дострокове припинення її повноважень.

«Високий Замок» ексклюзивно запитав думку ексголови Львівської облради Ірини Гримак з приводу ситуації у Львівській обласній ТВК.

— Пані Ірино, чому на вашу думку досі не збирається обласна ТВК? Це саботаж?

— Це саботаж.

— Хто саботує і з якою метою?

— А це вже послідовність тих, хто вважає мене своїм конкурентом і боїться мене. Це, відповідно, є наслідкова річ, тому що всім відомо, депутати якої політичної сили повинні скласти присягу і прийти виконувати свої депутатські функції у сесійному залі (депутати з партії «Європейська Солідарність». — Авт.).

— Що ці депутати міняють у цій раді?

— Кожен депутат, обраний демократичним способом, виконує ті чи інші функції у себе на округах, для виборців, які його обирали. Кожен депутат — важлива одиниця, важливий мандат у сесійній залі, який приймає і напрацьовує відповідні рішення. Тому, звичайно, кожен депутат — важлива частинка такого органу.

— Що можна зробити, щоб розблокувати роботу ТВК?

— Припиниться політиканство — відповідно буде результат. Сьогодні перед суспільством стоять виклики, спричинені повномасштабною кривавою війною проти України. Це гібридна війна, яка точиться на різних фронтах — і на інформаційному, і на передовій. Думаю, сьогодні дуже багато учасників політичного процесу, представників тих чи інших владних кабінетів ризикують, що завтра їм будуть задавати питання ті, хто сьогодні на фронті виборює нашу незалежність, виборює світле майбутнє для наших наступних поколінь. Це є найважливіше.

Схожі новини