Передплата 2024 «Добрий господар»

Stone Island — втілення експериментів та інновацій

  • 25.04.2023, 09:54
  • 914

Сьогодні в брендовому асортименті представлені брюки, трикотажні кофти, футболки, поло, вітровки, жилети, пальто, пуховики, шапки, кепки та інші моделі.

Відомий італійський бренд Stone Island, заснований у 1982 році, вже давно став символом раціональності та практичності. Кожен брендовий виріб народжується після чималої кількості досліджень волокон і текстилю, розробки інноваційного дизайну, створення актуальних та комфортних фасонів для будь-якого випадку.

До витоків історії

Цікаво те, що історія культового та всесвітньо відомого сьогодні виробника почалася в невеличкому містечку Раварино в Італії. Массімо Ості раптово почав вивчати особливий матеріал — двосторонній двоколірний брезент вантажівки. Його приборкання та вивчення зайняли чимало часу, проте результат його використання був несподіваним та ефектним. З нього і був виготовлений перший брендовий одяг з поношеним ефектом, але дуже привабливим зовнішнім виглядом. Натхнення Массімо почерпнув з військової форми, спираючись на її функції та структуру. Вже перша колекція містила в собі сильну ідентичність.

1980-ті - це роки заснування та утвердження естетики бренду. В колекціях представлений найсучасніший одяг, який надійно базується на справжній функціональності. Фірмові дослідження текстилю, обробки тканини та техніки фарбування є унікальними та недосяжними.

Вже 1983-го половину компанії придбав Карло Ріветті, і почалася нова віха розвитку торгової марки. А ще через десятиліття Карло та його сестра Крістіна стали єдиними повноцінними очільниками компанії. Саме завдяки безперервності розвитку, яку вони забезпечили їй, вона зберегла свою цілісність протягом тривалого часу. Виробник пройшов шлях від «крижаних» курток кінця 80-х, виготовлених із тканин, які змінюють колір залежно від температури, до трендових «світловідбивчих» курток, які заломлюють світло в темряві. І саме цей безперервний пошук інновацій допоміг торговій марці прославитися на весь світ.

Нове тисячоліття було відзначено моделями зі сталевими покриттями, виготовленими під вакуумом, зі сталевої та бронзової сітки. Вироби з поліестеру фарбуються під тиском при 130°C і відкриваю цілий горизонт оброблюваних волокон. Сітки, отримані з біомедичної продукції, введені для захисту тонких термосклеєних мембран, які завдяки своїй прозорості розкривають внутрішню архітектуру нетканих матеріалів, спресованих, покритих і потім пофарбованих на готовому одязі.

У грудні 2020-го було оголошено про входження компанії до групи Moncler. Завдяки цій угоді, об'єднаній філософією «за межами моди, за межами розкоші», ці два італійські фешн-гіганти зміцнюють власні позиції в сегменті розкоші та концепції, яка охоплює пошук досвіду, інклюзивність, відчуття приналежності до спільноти та змішування різноманітних значень і світів, включаючи мистецтво, культуру, музику та спорт.

Час для шопінгу

Сьогодні в брендовому асортименті представлені брюки, трикотажні кофти, футболки, поло, вітровки, жилети, пальто, пуховики, шапки, кепки та інші моделі. Переглянути повний каталог та поповнити гардероб останніми новинками бренду можна на сайті MD-Fashion. Пориньте в безмежний світ функціональної моди прямо зараз!