Передплата 2024 ВЗ

В Енергодарі окупанти посилили тиск на працівників Запорізької АЕС

  • 22.04.2023, 20:20
  • 742

росіяни організували приховане спостереження за громадянами України в окупованому Енергодарі й посилили тиск на працівників Запорізької АЕС

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відтак російські окупанти продовжують посилювати контррозвідувальний режим на тимчасово захоплених територіях України. Так, у Енергодарі Запорізької області збільшили кількість патрулів, на блокпостах почали більш прискіпливо перевіряти особисті документи та оглядати транспортні засоби. Окупанти обмежили відвідування лісових зон. Громадян України, яких помітили у цих локаціях, працівники фсб рф контролюють їх, перевіряють персональні дані.

Водночас представники російських спецслужб у місті організували приховане спостереження за громадянами України, які відмовилися отримувати російський паспорт. Беруть до уваги, зокрема, джерела фінансових доходів таких громадян. Представників фсб рф цікавить, як відбувається перерахунок коштів з території, підконтрольної уряду України, до тимчасово захоплених територій області, та як ці кошти конвертуються у готівку.

Тим часом через критичну нестачу на Запорізькій АЕС кваліфікованих працівників, які готові працювати на окупантів, ворог посилив психологічний та фізичний тиск на українських працівників ЗАЕС. Використовуючи залякування, погрози, шантаж та тортури, ворог продовжує примушувати останніх до отримання російського громадянства та підписання трудових договорів з російською державною корпорацією «росатом».

Схожі новини