Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Культурна оборона» — це також фронт

Як у селі Рихтичі на Дрогобиччині гроші для наших захисників у Бахмуті збирали

«Прописаний» у Дрогобичі

Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю «Верховина» — один із найавторитетніших мистецьких колективів України. Верховинців добре знають не лише вдома. У своїх гастрольних поїздках, які вже 77 років тривають, дрогобичани півсвіту об'їздили. Навіть в Африці довелось виступати. І там верховинці успішно збирали численні аудиторії шанувальників пісні та танцю.

І сьогодні, у час війни, ансамбль активно концертує. Своїми виступами підтримує моральний дух, надихає українців на безкомпромісну боротьбу з підлим, безжальним ворогом, як це було під час недавнього концерту у селі Рихтичі Дрогобицького району, куди артистів запросили для участі у благодійному ярмарку. Багато людей відгукнулись на запрошення, прийшли на концерт, і, звісно ж, взяли участь у благодійній акції. Важко сказати, що найбільше справило на них вплив — чи то, як жартують організатори свята, приготовані сільськими майстринями смаколики для ярмарку, чи то виступ верховинців, але, як було оголошено після завершення концерту, для потреб українських захисників вдалося зібрати 33 тис. 700 грн. Усі ці гроші передали на придбання тепловізора для потреб хлопців у бойових діях під Бахмутом, серед яких є й захисники з Рихтичів.

Колектив «Верховини» із самого початку загарбницької війни росії проти України, ставши активним учасником у реалізації ініційованого творчими спілками України проєкту «Культурна оборона», почав допомагати волонтерам у зборі коштів на потреби ЗСУ. Такі ж самі виступи, як недавній концерт у Рихтичах, мали у багатьох інших ОТГ на Львівщині. У випадках, коли йдеться про підтримку нашої армії, «Верховина» нікому не відмовляє. Так було і під час виступів у Трускавецькій та Старосамбірській ОТГ, де також зібрали кошти для придбання спорядження нашим військовим. На все життя запам’яталась верховинцям історія, яка сталась із ними під час концертного турне у сусідній Польщі, де було зібрано 3 тис. американських доларів для придбання нашим військовим автомобіля. Чому запам’яталась? Бо колектив «Верховини» не звертався до шанувальників свого мистецтва у Польщі з проханням про допомогу. Так вирішили самі поляки. Лише разом, лише, солідаризувавши зусилля, можна здолати такого лютого ворога, як росія.

Схожі новини